Raemoir

Raemoir House Hotel is een historisch “Country House” vlakbij Banchory in het noordoosten van Schotland, zo’n 30 minuten ten westen van Aberdeen en het internationale vliegveld

Het hotel heeft vele vermeldingen en prijzen ontvangen, waaronder die van ‘Scottish Country House Hotel’ (2011, 2012, 2013) en is gelegen in een parklandschap van ruim 5 hectare waar volledige privacy is gegarandeerd. De oprit van het park is een mooie, brede, met hoge bomen omzoomde weg. Er zijn twintig slaapkamers, allemaal en suite en allemaal op een unieke manier gedecoreerd in historische stijl. Gasten kunnen ontspannen in de gelambriseerde lounge die helemaal is ingericht in de stijl van een Schots jachtslot. De grote ramen bieden een mooi uitzicht op park en landschap.

The Big Fish bar heeft een groot aanbod aan malt whiskies en lokale biersoorten. Bij mooi weer kan op het terras geserveerd worden.

Het restaurant is elegant en biedt verschillende menu’s met lokale producten: Aberdeen Angus beef, Schots lam en - zalm en diverse andere visspecialiteiten, vers aangeleverd van de kust van Aberdeenshire. De ‘chef’ is bekend van televisieprogramma’s, heeft nationale prijzen gewonnen en ontving erkenning zowel van de AA als Michelin.

Banchory, het dichtbijgelegen dorp, “Toegangspoort naar Koninklijk Deeside’ en Het kasteel van Crathes liggen op 2 kilometer afstand. De tuinen van het kasteel worden beschouwd als de mooiste van Schotland.

Het is slechts 30 minuten rijden naar Ballater en het kasteel Balmoral, het zomerverblijf van de koningin. Leden van de Koninklijke familie komen regelmatig winkelen in Ballater.

Raemoir is een perfecte basis om de kastelen en tuinen (Whisky Trail!) van noordoost Schotland te verkennen.

Raemoir is ook populair bij golfers. Drie van de mooiste banen ter wereld liggen binnen rij-afstand: Royal Aberdeen (Scottish Open 2014), Murcar Links en Trump International Golf Links. Golfspelers uit alle windstreken komen speciaal hier om op een van de banen te spelen en het Paul Lawrie Golf Centre te bezoeken.Raemoir past mooi in een golfreisprogramma met een bezoek aan Gleneagles (Ryder Cup 2014), het kasteel van St Andrews en Kasteel Stuart bij Nairn en Dornoch in de Hooglanden. Er is zelfs een helipad voor gasten die ‘in stijl’ willen reizen!

Eigenaars van Raemoir zijn Neil en Julie Rae. Neil is dagelijks aanwezig om persoonlijk de service te garanderen die de gasten van een tophotel mogen verwachten.